sfeerbeeld-vitaal

Chronische stress en burn-out coaching

Wist je dat 70% van de starters stress klachten ervaart?

14% van de starters krijgt daadwerkelijk burn-out. In 2017 waren dat er 100.000.

 

Bij elke organisatie waar ik kom, zie ik young professionals met chronische stress klachten. Ze vinden het moeilijk om overzicht te houden, hebben concentratie problemen en een kort lontje, twijfelen aan zichzelf en hun baan en voelen zich vermoeid.

 

Dit zijn de eerste tekenen van Chronische stress. Chronische stress die voorkomen had kunnen worden als young professionals in een eerder stadium meer regie over hun (werkende) leven en energie huishouding hadden genomen (zie performance coaching en training).

 

Helaas (h)erkennen de meeste young professionals en hun managers chronische stress niet totdat het te laat is en de medewerker zich ziek meldt of weggaat. Vervelend voor de young professional en voor jouw organisatie. Een burn out kost je organisatie gemiddeld € 6000.

 

Hoe voorkom je dat je young professional langdurig verzuimt? En hoe help je een young professional die al thuis zit?

 

Als stress en burn-out coach werk ik vanuit de Chronic Stress Reversal methode (CSR). Een wetenschappelijk gevalideerde methode met een langdurig track record in de praktijk.

 

De CSR methode:

  • is praktisch én wetenschappelijk gevalideerd
  • is nuchter en eenvoudig toe te passen
  • is 100% effectief
  • geeft duidelijke handvatten
  • voorkomt terugval in de toekomst

Werkwijze:

Intake

Als opgeleid stress en burn-out coach, start ik met een vrijblijvend maar grondig intakegesprek. Deze intake bestaat uit:

  • Een gevalideerde vragenlijst die onmiddellijk objectief inzicht geeft in welke mate de young professionals chronische stress ervaart
  • Een zorgvuldige intake
  • Een uitgebreide rapportage voor de bedrijfsarts

direct-afspraak-maken

 

Coaching gesprekken

Na de intake maken we een speciaal plan op maat voor de begeleiding van de young professional. Het aantal sessies hangt samen met de aard en stevigheid van de stressklachten. De gemiddelde duur is 6 gesprekken.

 

De CSR methode bestaat uit 3 stappen:

1. Lichamelijk herstel
De eerste stap is lichamelijk herstel: het ont-stressen en tot rust komen van het lichaam. Wat daar voor nodig is, bepalen we samen en naar aanleiding van de vragenlijst.

Als het lichaam weer tot rust gekomen is en de energie weer wat toeneemt, begint stap 2.

 

2. Zelfmanagement
Hoe is de overbelasting ontstaan en hoe kan de young professional dit voorkomen in de toekomst? In deze fase beantwoorden we deze twee vragen.

De young professional krijgt inzicht in zijn (ongezonde) patronen en leert signalen (h)erkennen, zijn grenzen aan te geven en regie te voeren over zijn (werkende) leven.

 

3. Re-integratie
Gedurende de coaching willen we de afstand tot het werk zo klein mogelijk houden. Dit kan onder andere doordat iemand: doorwerkt, tijdelijk iets minder werkt, afspraken maakt met manager of collega’s op het werk of tijdelijk alternatieve werkzaamheden oppakt.

Fase 3 is gericht op complete re-integratie en kenmerkt het einde van de coaching. We bouwen de re-integratie zorgvuldig op zodat we het in een keer goed doen en hiermee terugval voorkomen.

Wil je weten wat ik voor jullie young professional(s) kan betekenen?

Vraag de gratis Thermo Talk aan:

Veel gestelde vragen

SUCCESVERHALEN

HR Business Partner, Ministerie

‘We willen graag dat jij onze medewerker coacht op het gebied van assertiviteit en profilering omdat jij hier intern om bekend staat en echt het verschil maakt.’

Junior Associate, Persoonlijk Leiderschap, Advocatuur

‘Ik heb jou als een fijne trainer ervaren; praktisch, down to earth maar met veel aandacht en gevoel voor wat er speelt’

‘Rani is als coach totaal niet zweverig, zij heeft heel praktische adviezen die je direct in de praktijk toe kunt passen en waar je mee aan de slag kunt. Heel concrete tips gebruik ik nog regelmatig in de praktijk en zijn ‘in mijn systeem gesleten’.