Startende young professionals die langere tijd thuis werken, voelen zich minder gemotiveerd, eenzamer en gestrest. Dit leidt tot een hoger ziekteverzuim, lagere prestaties, een tragere ontwikkeling van starter tot autonome professional en een groter verloop. Dat is vervelend voor de young professional én kost een organisatie een heleboel geld.

Wat houdt de starter van nu bezig?

De afgelopen maanden heb ik veel startende young professionals gevraagd wat hen bezig houdt. Hier een greep uit de reacties die door een grote groep werden geuit:

 • Ik durf geen vragen te stellen want dan stoor ik mijn manager/collega.
 • Ik spreek mijn manager te weinig en als we elkaar spreken gaat het alleen over operationele zaken.
 • Veel bila’s met mijn manager worden verzet of schieten er bij in.
 • Ik maak me zorgen of ik wel genoeg lever? Voldoe ik wel?
 • Ik vind het moeilijk om me te focussen nu ik thuis werk.
 • Ik heb meer stress en heb aan het einde van de dag hoofdpijn.
 • Ik weet niet hoe ik me zichtbaar moet maken binnen de organisatie nu we online werken.
 • Ik zou eigenlijk andere werkzaamheden willen oppakken of een nieuw project gaan doen maar hoe weet ik wat er mogelijk is en hoe kom ik er vervolgens aan?
 • Werk en privé lopen elke dag in elkaar over. Hoe voorkom ik dat?
 • Ik vergeet pauzes te nemen.
 • Het kost me veel meer tijd om mijn werk af te krijgen maar dat durf ik niet te zeggen.
 • Ik voel me eenzaam maar wat doe ik daaraan?
 • Mijn collega/manager is moeilijk bereikbaar of heeft minder behoefte aan MS Teams afspraken.

Gelukkig is hier iets aan te doen!   

Zoals al naar voren komt in het artikel in de Trouw van 31 oktober 2020; ‘Carrière starten in Coronatijd? Dat vraagt om extreem assertieve jongeren!’. 

Online en hybride ondersteuning van jouw starters begint hier

Ik heb, in 21 jaar tijd, duizenden young professionals getraind en gecoacht op alle onderwerpen die voor hun van belang zijn én op bovenstaande vragen. Op basis daarvan heb ik díe hybride en online producten ontwikkeld die starters helpen om assertief te zijn én door te groeien van starter tot autonome professional:

1. Het boek ‘Hoe overleef ik mijn eerste baan?

Het carrièrehandboek voor startende young professionals én hun organisatie.’ is hét boek voor starters waarin alle vragen die young professionals hebben worden beantwoord en ze de praktische tips en tools aangereikt krijgen die hen helpt om assertief en pro-actief te zijn. Het resultaat van het lezen van dit boek is dat starters een realistisch beeld hebben van starten met werken en praktische tips en tools in hun rugzak hebben om sneller door te groeien van starter tot energieke autonome professional.

 2. Workshop ‘Baas over je (loop)baan in 1 dag’

. In 1 dag wordt (off-, of online) de basis gelegd die elke starter nodig heeft. Praktische oefeningen en tips en tricks worden afgewisseld met relevante theorie. Na het volgen van deze dag, weet de starter precies wat hij kan verwachten van zijn eerste eerste tijd als werknemer. Duur: 2 dagdelen

3. Training ‘Het Young Professional on Top programma’

is een (off-, of online) programma waar alle relevante onderwerpen aan bod komen zoals; assertiviteit, persoonlijk leiderschap, pro-activiteit, werkstijlen, stress en vitaliteit en de deelnemers oefenen met eigen cases met een acteur. De onderwerpen in de training kunnen worden aangepast al naar gelang de thema’s die spelen binnen jullie doelgroep. Na het volgen van deze training is de starter optimaal toegerust om snel en met energie door te groeien van starter naar autonome professional. Duur: 3 – 4 dagen (afhankelijk van de invulling van de organisatie)

In mijn volgende artikel deel ik een primeur! De eerste en unieke duo learning track voor starter en manager! Geheel online in eigen tijd te doorlopen! Volgende keer meer hierover.

Vraag mijn gratis e-book aan ‘Behoud talentvolle young professionals voor je organisatie’ of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief: https://ranizuijdervliet.nl/

Meer weten of een vrijblijvend (advies)gesprek aanvragen:

info@ranizuijdervliet.nl

www.ranizuijdervliet.nl

0626558428

Laat een reactie achter