Thuiswerken is het nieuwe normaal. Het rondje van de baas over de afdeling bestaat daarmee niet meer. Slechts 4 % van de medewerkers van ABN AMRO wil fulltime terug naar kantoor. Een percentage dat geldt voor de meeste organisaties. Het nieuwe kantoor is eerder een clubhuis dan een werkplek. Dat klinkt als een goede oplossing, gesteund door het grote deel van de werkende bevolking.

Maar hoe begeleid je startende young professionals die nog geen werk ervaring hebben opgedaan en nu geen begeleiding meer krijgen op de werkplek? Een doelgroep die gevoelig is voor chronische stress en burn-out (100.000 starters zaten de afgelopen jaren thuis met een burn-out), nog geen idee heeft wat werken inhoudt en het nu grotendeels thuis alleen moet uitzoeken?

Grote organisaties, zoals ABN AMRO en KPMG, maken zich met name zorgen over de begeleiding van startende young professionals. Woordvoerder Willem Bonekamp van KPMG benoemt het als de grootste uitdaging van het nieuwe normaal in het artikel van RTL Nieuws: ‘Het begeleiden van jonge mensen is uitdagender. Die werken nog minder zelfstandig.’.

Ook Marjolijn Goense, hoofd Facility Management bij ABN AMRO en lid van het projectteam dat bekijkt hoe de hoofdkantoren van de bank vanaf nu moeten gaan werken zegt in een artikel van RTL Nieuws: ‘De afdelingsborrel kan ook via Teams maar hoe begeleid je die jonge collega die juist zo veel leert van de gesprekken op de werkvloer?’.

Helaas geldt dit vraagstuk niet alleen voor ‘large corporate’ maar voor elke organisatie.

Hoe ondersteun jij, jullie startende young professionals die werken vanuit huis?

Wil jij weten hoe je jouw young professionals het beste kunt begeleiden vanuit huis? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. info@ranizuijdervliet.nl of 06206558428 of ontvang mijn e-book Talentvolle starters behouden voor je organisatie via www.ranizuijdervliet.nl.

Laat een reactie achter