Hoe ondersteun jij je starters in Coronatijd?

Hoe voorkom je dat jouw starters geen chronische stress of burn-out ontwikkelen in Coronatijd?

Hoe gaat het met je? Heb je een soort modus kunnen vinden tussen lesgeven en thuiswerken of worstel je? Lukt het je om een duidelijke scheiding aan te brengen tussen je werkdag en je vrije tijd of loopt alles in elkaar over?

Een groot aantal mensen ervaart op dit moment meer stress dan voor de intelligente lockdown. Het vooruitzicht van een verlenging helpt niet en veel mensen maken zich ook zorgen over de tijd na de lockdow: ‘Wat doet dit virus met onze economie en met mijn baan en financiën?’.

Hetzelfde geldt voor jouw startende young professionals. Er waren in 2017 100.000 starters met een burn-out. In eerste instantie was de gedachte dat het aantal bunr-outs onder starters ging dalen naar aanleiding van de Corona crisis. Inmiddels blijkt het tegenovergestelde waar te zijn.

Uit recent onderzoek van zorgplatform OpenUp blijkt dat jongeren en jonge volwassenen van alle generaties nu de meeste mentale problemen ervaren. Zo geeft maar liefst 70 procent van de respondenten tussen de 18 en 34 jaar aan momenteel last te hebben van stress en ontevredenheid.

In de digitale gesprekken die ik momeneel veel voer met starters, hoor ik dezelfde geluiden. Starters hebben last van productivity guilt (je schuldig voelen als je niet productief bezig bent.), voelen zich eenzaam en missen structuur. Young professionals missen tevens feedback en het contact met collega’s en hebben moeite met time-, en focusmanagement. Ook piekeren ze veel. Dit alles leidt tot een toename van (chronische) stress onder de doelgroep en als je niet uitkijkt tot hoge kosten voor je organisatie.

‘Ja, dat kan er ook nog wel bij! Die verwende millennials!’, denk je misschien bij het lezen van deze blog of wellicht wil je wel maar heb je uit voorzorg voor een Coronacrisis het opleidingsbudget bevroren. Niet onlogisch maar wel gevaarlijk. Niets doen is duurder dan iets doen. Een burn-out kost je organisatie gemiddeld 60.000 euro. Dit is dus juist dé tijd om te investeren in jouw young professionals.

– Hoe houd jij, in deze tijd, contact met je starters?

– Wat bespreek jij met ze?

– In hoeverre herken je chronische stress? En wat doe je als een starter hier last van heeft?

Groet Rani

P.S.: Wil jij talentvolle startende young professionals/Millennials behouden voor je organisatie? Download mijn gratis weggever op mijn homepagina https://ranizuijdervliet.nl/

Laat een reactie achter