rani-over-mij

WIE IS RANI ZUIJDERVLIET?

 

Ik ben Rani Zuijdervliet, no-nonsense psycholoog en ervaringsdeskundige op het gebied van vitaliteit en performance. Als mens en als professional.

Gedurende mijn (werkende) leven, ben ik altijd op zoek geweest naar evenwicht en de beste versie van mezelf naar balans tussen mijn talenten en valkuilen, werk en privé, ratio en emotie, inspanning en ontspanning, ontwikkeling en acceptatie en mijn belang en die van mijn omgeving.

 

Ik streef naar het gevoel dat je precies bent waar je moet zijn, en doet wat je moet doen.

Soms was ik daar dichtbij (in mijn element als coach en trainer en nu als ZZP’er). Op andere momenten was ik verder verwijderd (zoekende in mijn eerste baan en tijdens mijn burn-out op mijn 27e).

 

Ik voel mij de beste versie van mezelf.
Inmiddels, bijna 20 jaar verder als coach en trainer op het vlak van vitaliteit en performance, voel ik me steeds meer de beste versie van mezelf. Ik doe waar ik goed in ben en waar ik blij van word.

Dat is waar ik in mijn werk met mensen naar streef. Ik wil mee bouwen aan een stevige bodem voor het gevoel van langdurige bevlogenheid, moeiteloosheid, flow. Ik noem dat ‘de beste versie van jezelf zijn’: worden wie je bent.

 

Niet een ander mens worden, maar beter jezelf blijven
Ontwikkeling en groei worden vaak geassocieerd met ‘een ander mens worden’ en ‘eigenschappen van jezelf afleren en betere aanleren’. Ben ik ‘een ander mens geworden’? Ik hoop het niet.

Voor mij betekent ‘de beste versie van jezelf zijn’ (en dus ontwikkeling en groei) juist meer jezelf worden. Door te accepteren wie jij bent, je talenten te benutten, inspanning en rust af te wisselen, makkelijker te leren omgaan met je valkuilen, de regie te nemen en bewuste keuzes durven te maken, bij te sturen en je successen te vieren.

 

Je bent op je best als je de beste versie van jezelf bent. De weg? Inzicht en uitzicht. Op die weg kan ik zeker van betekenis voor je zijn.

 

Waar sta ik voor

 

Resultaatgericht

Er zijn honderden manieren waarop je een coaching traject kunt starten. Voor mij is er echter maar één manier waarop je kunt beginnen: met het einddoel voor ogen. En op dat doel focussen we ons gedurende het hele traject. Dat betekent niet, dat je daar in één grote sprong moet uitkomen. Heel veel kleine stapjes brengen je doel ook dichterbij. En werken vaak veel motiverender. Dat je als coachee/deelnemer zelf steeds de regie neemt over je eigen ontwikkeling is voor mij logisch. Samen steeds de eerst aanpalende mogelijkheid benutten leidt tot zelfvertrouwen en duurzaam resultaat. Daar hou ik van.

 

Eerlijk analytisch

Ik graaf graag ook even onder de oppervlakte. Wat speelt hier nou écht? En waar komt dat vandaan? En hoe vertaalt zich dat in de leven- en werkpraktijk? Om vervolgens praktisch aan de slag te gaan. Ik durf wel te zeggen dat mijn scherpe analyses vrijwel altijd snel tot de kern leiden. Dat is soms confronterend, maar het helpt je vooral verder naar je eigen einddoel.

 

Plezier

Leren en ontwikkelen: het klinkt vaak zo serieus. En je doet het natuurlijk ook voor serieuze resultaten. Maar ik denk dat leren een stuk makkelijker gaat als het ook léuk mag zijn. We gaan de serieuze zaken niet uit de weg, maar er mag ook gelachen worden. Graag zelfs. Een beetje zelfspot op z’n tijd kan juist helpen. Nieuwe dingen leren en jezelf zien groeien is een fantastische ervaring trouwens, vergeet daarom onderweg niet te genieten. Dat doe ik ook.

 

No-nonsense

Werk je met mij dan zijn er waarschijnlijk weinig verrassingen. Nou, misschien in het begin bij mijn directheid dan. Ik wind er geen doekjes om namelijk. Ik hou van een praktische aanpak, zeg graag gewoon hoe ik het zie en ben niet vies van doorpakken. ‘What you see is what you get’. Lekker helder en overzichtelijk. En -  niet onbelangrijk- ik geloof in jouw zelf-oplossend vermogen dat ik je de antwoorden niet hoef te vertellen, maar dat je die- eventueel met een beetje hulp van mij –  zelf weet te vinden.

 

Passie

Ik hou van echte mensen. En van echt contact. Ik ben oprecht en gezond nieuwsgierig naar de mensen met wie ik werk. Ik kijk naar wat er nu nodig is en wat jou nu het beste helpt, op weg naar je doelen. Geen standaard aanpak dus, maar specifiek gericht op jou. En als er iets extra’s nodig is, zet ik met liefde een tandje bij.

Vraag vrijblijvend een skypegesprek aan :

SUCCESVERHALEN

HR Business Partner, Ministerie

‘We willen graag dat jij onze medewerker coacht op het gebied van assertiviteit en profilering omdat jij hier intern om bekend staat en echt het verschil maakt.’

Junior Associate, Persoonlijk Leiderschap, Advocatuur

‘Ik heb jou als een fijne trainer ervaren; praktisch, down to earth maar met veel aandacht en gevoel voor wat er speelt’

‘Rani is als coach totaal niet zweverig, zij heeft heel praktische adviezen die je direct in de praktijk toe kunt passen en waar je mee aan de slag kunt. Heel concrete tips gebruik ik nog regelmatig in de praktijk en zijn ‘in mijn systeem gesleten’.