rani-over-mij

WIE IS RANI ZUIJDERVLIET?

 

Het is belangrijk voor jouw organisatie dat jullie young professional/Millennial goed is ingewerkt, minder stress ervaart en sneller functioneert als autonoom professional. Zo bespaar je veel tijd en geld.

 

Goede jonge mensen binnenhalen is belangrijk voor je. Ze geven een boost aan de innovatie en vergroten daarmee de concurrentieslag. En je weet ook: goede mensen zijn schaars. Je treedt daarom graag naar buiten als een werkgever waar het goed toeven is. Die reputatie wil je hoog houden.

 

Wat blijkt: in de praktijk zijn de young professionals veelal niet voldoende toegerust om aan de verwachtingen van jouw organisatie te voldoen. Ze zijn wars van autoriteit en routine en lijken niet stressbestendig. Ze willen zo snel mogelijk doorgroeien en als dat niet lukt, vertrekken ze.

 

Zo moet je voortdurend nieuwe mensen inwerken. En goede mensen gaan weg.

 

En tegelijkertijd loopt het langdurig ziekteverzuim op. Dit brengt hoge kosten met zich mee. En hoe ga je die snel terugverdienen?

 

Over mij

 

Ik ben no-nonsense psycholoog en ik begeleid organisaties en hun young professionals, in de commerciële dienstverlening, waardoor young professionals minder stress ervaren en sneller functioneren als autonoom professional.

 

Hierdoor kunnen zij eerder doorgroeien, managen ze stress effectief en zetten hun talenten optimaal in. Dit leidt voor de organisatie tot kostenbesparing op het gebied van langdurig ziekteverzuim en recruitment én zorgt voor een goede doorstroom van getalenteerde young professionals waardoor ze behouden blijven voor de organisatie.

 

Met mijn 20 jaar ervaring heb ik duizenden young professionals getraind en gecoacht binnen de financiële-, bancaire-, spoorse-,  lease-, en dienstverlenende sector, advocatuur, consultancy, verzekeringen en energie branch.. Ik ben ook opgeleid tot burn-out coach. Ik leer young professionals omgaan met chronische stress voordat ze die ook echt ervaren, zodat ze grip krijgen op hun leven en werk en burn-out voorkomen. Op dit vlak werk ik met wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten waardoor ik niet alleen curatief maar daadwerkelijk preventief aan de slag ga.

 

Na mijn studie psychologie, heb ik als trainer, coach en ontwikkelaar, voor meerdere grote trainingsbureaus gewerkt waaronder; Boertien en partners, Vergouwen Overduin en VDS.  Bureaus die ik ook nu nog tot mijn klanten mag rekenen.

 

Ik richt mij op de doelgroep young professionals en hun leidinggevenden omdat ik me nog goed kan herinneren dat starten met werken, hard werken is. Het is mijn missie om young professionals en hun organisaties te helpen het beste uit zichzelf te halen.

 

Waar sta ik voor

Resultaatgericht

Er zijn honderden manieren waarop je een programma kunt starten. Voor mij is er echter maar één manier waarop je kunt beginnen: met het einddoel voor ogen.

En op dat doel focussen we ons gedurende het hele traject. Dat betekent niet, dat je daar in één grote sprong moet uitkomen.

Heel veel kleine stapjes brengen jullie doel ook dichterbij. En werken vaak veel motiverender. Dat de deelnemer zelf steeds de regie neemt over zijn eigen ontwikkeling is voor mij logisch.

Samen steeds de mogelijkheid benutten die dichtbij jezelf ligt, leidt tot zelfvertrouwen en duurzaam resultaat. Daar hou ik van.

 

Eerlijk analytisch

Ik graaf graag ook even onder de oppervlakte bij de deelnemer maar ook bij de organisatie. Wat speelt hier nou écht? En waar komt dat vandaan? En hoe vertaalt zich dat in de leven- en werkpraktijk? Om vervolgens praktisch aan de slag te gaan. Ik durf wel te zeggen dat mijn scherpe analyses vrijwel altijd snel tot de kern leiden. Dat is soms confronterend, maar het helpt je vooral verder naar je eigen einddoel.

 

Plezier

Leren en ontwikkelen: het klinkt vaak zo serieus. En je doet het natuurlijk ook voor serieuze resultaten. Maar ik denk dat leren een stuk makkelijker gaat als het ook léuk mag zijn. Ik ga de serieuze zaken niet uit de weg, maar er mag ook gelachen worden. Graag zelfs. Een beetje zelfspot op z’n tijd kan juist helpen. Nieuwe dingen leren en jezelf zien groeien is een fantastische ervaring trouwens, vergeet daarom onderweg niet te genieten. Dat doe ik ook.

 

No-nonsense

Werk je met mij dan zijn er waarschijnlijk weinig verrassingen. Nou, misschien in het begin bij mijn directheid dan. Ik wind er geen doekjes om namelijk. Ik hou van een praktische aanpak, zeg graag gewoon hoe ik het zie en ben niet vies van doorpakken. ‘What you see is what you get’. Lekker helder en overzichtelijk.

En -  niet onbelangrijk- ik geloof in het zelf-oplossend vermogen van de deelnemer en de organisatie erachter dat ik je de antwoorden niet hoef te vertellen, maar dat je die- eventueel met een beetje hulp van mij –  zelf weet te vinden.

 

Passie

Ik hou van echte mensen. En van echt contact. Ik ben oprecht en gezond nieuwsgierig naar de mensen met wie ik werk. Ik kijk naar wat er nu nodig is en wat jou nu het beste helpt, op weg naar je doelen. Geen standaard aanpak dus, maar specifiek gericht op jou. En als er iets extra’s nodig is, zet ik met liefde een tandje bij.

Kom met mij in gesprek hoe ook de young professionals in jouw organisatie autonoom en productief in te zetten en hoe dit jonge talent te behouden. Je kunt hiervoor de gratis Thermometer Talk aanvragen.

Vraag vrijblijvend een skypegesprek aan :

SUCCESVERHALEN

HR Business Partner, Ministerie

‘We willen graag dat jij onze medewerker coacht op het gebied van assertiviteit en profilering omdat jij hier intern om bekend staat en echt het verschil maakt.’

Junior Associate, Persoonlijk Leiderschap, Advocatuur

‘Ik heb jou als een fijne trainer ervaren; praktisch, down to earth maar met veel aandacht en gevoel voor wat er speelt’

‘Rani is als coach totaal niet zweverig, zij heeft heel praktische adviezen die je direct in de praktijk toe kunt passen en waar je mee aan de slag kunt. Heel concrete tips gebruik ik nog regelmatig in de praktijk en zijn ‘in mijn systeem gesleten’.