performance

Performance coaching

“Die Young professionals/millennials bij ons, die trekken het gewoon niet! Wat is dat toch?”

 

Young professionals, ze komen vers uit de schoolbanken, willen zich bewijzen en snel doorgroeien. Jij biedt ze, als organisatie, autonomie, uitdaging en groeikansen.

 

Je weet dat stilstaan geen optie is. De verwachtingen zijn hooggespannen. De druk is hoog.

 

Wellicht is het je gelukt om starters te werven die een-, of zelfs meerdere studies hebben afgerond en het slimste meisje/jongetje van de klas waren. In de praktijk blijkt al snel dat dit niet genoeg is. Young professionals zijn veelal niet voldoende toegerust om aan de verwachtingen van jouw organisatie te voldoen. Zelfs het slimste meisje/jongetje van de klas moet leren omgaan met weerstand, volle agenda’s, druk, dips in motivatie, feedback en lastige situaties.

 

In mijn werk met young professionals/millennials de afgelopen 20 jaar heb ik ontdekt dat het starters vaak ontbreekt aan noodzakelijke vaardigheden op het gebied van persoonlijk leiderschap, assertiviteit, pro-activiteit, effectief beïnvloeden, timemanagement,  stressmanagement of communicatieve vaardigheden. Vaardigheden die essentieel zijn voor hun ontwikkeling van starter naar energieke autonome professional.

 

Natuurlijk heb je een aantal trainingen en opleidingen in huis om ze te ondersteunen op het gebied van soft skills maar soms is dat niet genoeg. Soms heeft een talentvolle medewerker net even iets meer nodig. Wat dan?

 

direct-afspraak-maken

 

 

Performance coaching biedt jouw young professional/millennial:

 

 1. Een duidelijke spiegel en inzicht in zijn kwaliteiten en valkuilen (werkstijlen).
 2. Praktische tips en tricks om de valkuilen te benutten en de valkuilen te beperken.
 3. Maar ook inzicht in drijfveren, belemmeringen en ineffectieve automatische patronen.
 4. Een reality check waar nodig.
 5. Geen pleister voor het bloeden maar blijvend resultaat op de werkvloer.

 

En dat alles onder begeleiding van een no-nonsense psycholoog, trainer en coach met 20 jaar ervaring in het trainen en coachen van young professionals.

 

Het resultaat voor de organisatie: een energieke autonome professional.

 

 

Performance coaching bestaat uit een viertal stappen

 1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek
  Een coaching start altijd met een vrijblijvende kennismaking face to face of via skype. Als er een ‘klik’ is, maken we een afspraak voor een intake. Tevens ontvang de young professional alvast een paar (praktische) tips waar hijka gelijk mee aan de slag kan.
 2. Driegesprek
  Als het onderling vertrouwen groot genoeg is, schuift de manager van de young professional tijdens dit gesprek aan. In het driegesprek delen coachee en manager hun beelden en verwachtingen en formuleren wij gezamenlijk de resultaten van het coachtraject. Op deze manier kan de manager de coachee in de praktijk ondersteunen en uitdagen. Door de manager in het traject te betrekken, borgen we de ontwikkeling van de young professional in de praktijk. Een driegesprek dient ook om eventuele ruis op de lijn tussen manager en coachee weg te nemen waarbij de coach optreed als tolk, vertaler en of bemiddelaar.
 3. Coaching (ongeveer 4 gesprekken van 1,5 uur)
  Naar aanleiding van het driegesprek bepalen we, hoe het traject er uit gaat zien qua duur en frequentie. Elke gesprek eindigt de coachee met het bedenken van zijn eigen challenge voor de tussenliggende tijd. Het gaat hier om een opdracht die spannend maar haalbaar is en waar hij concreet mee kan oefenen in de tijd tussen de gesprekken. Op die manier krijgt de coaching een praktische en resultaatgerichte insteek.
 4. Driegesprek ter afronding en evaluatie
  We starten en eindigen de coaching met een driegesprek met de manager. In dit gesprek blikken we terug, evalueren we de voortgang van de coachee in de praktijk en blikken we vooruit. De coachee is tijdens dit gesprek in the lead en heeft de taak om de manager bij te praten en zijn behoeften voor de komende tijd uit te spreken. De coach vult aan en geeft advies met betrekking tot de borging in de praktijk en de rol van de manager hierin.

Wil je weten wat ik voor jouw young professional(s) kan betekenen?

Vraag de gratis Thermo Talk aan

Veel gestelde vragen

SUCCESVERHALEN

HR Business Partner, Ministerie

‘We willen graag dat jij onze medewerker coacht op het gebied van assertiviteit en profilering omdat jij hier intern om bekend staat en echt het verschil maakt.’

Junior Associate, Persoonlijk Leiderschap, Advocatuur

‘Ik heb jou als een fijne trainer ervaren; praktisch, down to earth maar met veel aandacht en gevoel voor wat er speelt’

‘Rani is als coach totaal niet zweverig, zij heeft heel praktische adviezen die je direct in de praktijk toe kunt passen en waar je mee aan de slag kunt. Heel concrete tips gebruik ik nog regelmatig in de praktijk en zijn ‘in mijn systeem gesleten’.