performance

Coaching Performance vanuit Persoonlijke Kracht


Herken jij dit:

  • Wil je meer zelfvertrouwen en werken vanuit talent?
  • Zeg je ‘ja’ omdat je het lastig vindt om ‘nee’ te zeggen?
  • Wil je meer invloed uitoefenen binnen je werk?
  • Wil je jezelf profileren zonder te schreeuwen?
  • Wil je meer invloed uitoefenen?

 

Je bent nu alweer een tijdje aan het werk. Waar je begon als jonge enthousiasteling, merk je nu dat je zelfvertrouwen en motivatie niet altijd even hoog zijn. Je hebt ontdekt dat er nog veel te leren valt (wat frustrerend is) en loopt soms tegen dingen aan: lastige situaties binnen je werk maar ook valkuilen binnen jezelf.

Deze belemmeringen staan de beste versie van jezelf te in de weg. Zoek je meer inzicht in jezelf, wil je weten wat je talenten zijn en je valkuilen, wil je de regie nemen en effectief beïnvloeden? Wil je leren omgaan met die lastige collega/manager? Dan is de performance vanuit persoonlijke kracht staat iets voor jou!

 

direct-afspraak-maken

 

 

De coaching bestaat uit een aantal vaste elementen:

 

1.    Inzicht:
wat wil ik bereiken en wat heb ik daarvoor allemaal in huis (talenten) én wat houdt mij tegen (valkuilen, oude ineffectieve patronen).  Je kunt hierbij denken aan: onrealistische eisen die je stelt aan jezelf (ik moet alles al alleen kunnen), angst voor afwijzing of gebrek aan zelfvertrouwen of misschien ga je juist te snel de strijd aan. We streven naar duurzame ontwikkeling. Zonder inzicht worden vaardigheden slechts trucjes die niet beklijven.

 

2.    Uitzicht:
na inzicht is het natuurlijk van belang om ook de juiste praktische tools te krijgen. Je kunt hierbij denken aan vaardigheden op het gebied van tactisch optreden, communicatie en beïnvloeding, profilering, timemanagement, etc. Alle ingrediënten die jij nodig hebt om jouw plek in te nemen en het beste uit jezelf te halen.

 

3.    Regie voeren:
inzicht en uitzicht zijn essentieel maar blijvende ontwikkeling/groei, betekent: regie voeren. Bewuste keuzes maken, experimenteren buiten je comfort zone, reflecteren, bijsturen en successen vieren.

 

Opbouw Coaching Performance vanuit Persoonlijke Kracht:

 

1.    Vrijblijvend kennismakingsgesprek
Een coaching start altijd met een vrijblijvende kennismaking via skype. Als er een ‘klik’ is, maken we een afspraak voor een intake. Tevens ontvang je alvast een paar (praktische) tips waar je gelijk mee aan de slag kunt.

2.    Intake
Tijdens deze afspraak maken we de balans op; waar sta je nu en wat moet het resultaat zijn van de coaching? Wat verwacht je van mij Natuurlijk krijg je in dit gesprek ook al inzicht en uitzicht.

3.    Coaching
Naar aanleiding van de intake bepalen we samen, hoe het traject er uit gaat zien qua duur en frequentie. Elke gesprek eindigen we met het formuleren van jouw persoonlijke actiepunt(en); concreet, uitdagend maar haalbaar. Op die manier krijgt de coaching een praktische en resultaatgerichte insteek.

 

Optioneel:
start en afronding middels drie gesprek met leidinggevende.
Mocht de werkgever de coaching vergoeden, dan kan het waardevol zijn om de leidinggevende te betrekken bij de opstart en de afronding. Op deze manier blijft de leidinggevende aangehaakt bij je proces en kan je na afronding op de werkvloer ondersteunen. Dit geldt natuurlijk alleen als de relatie er een is van onderling vertrouwen.

Vraag vrijblijvend een skypegesprek aan :

SUCCESVERHALEN

HR Business Partner, Ministerie

‘We willen graag dat jij onze medewerker coacht op het gebied van assertiviteit en profilering omdat jij hier intern om bekend staat en echt het verschil maakt.’

Junior Associate, Persoonlijk Leiderschap, Advocatuur

‘Ik heb jou als een fijne trainer ervaren; praktisch, down to earth maar met veel aandacht en gevoel voor wat er speelt’

‘Rani is als coach totaal niet zweverig, zij heeft heel praktische adviezen die je direct in de praktijk toe kunt passen en waar je mee aan de slag kunt. Heel concrete tips gebruik ik nog regelmatig in de praktijk en zijn ‘in mijn systeem gesleten’.