Uit cijfers van het CBS blijkt dat een burn-out de organisatie gemiddeld 60.000 euro kost? En dat 70% van de starters stress klachten hebben, 25% is dagelijks bang om een burn out te krijgen en 14% krijgt daadwerkelijk een burn-out. In 2017 waren dat 100.000 starters.

Vorige week beschreef ik in mijn blog (https://ranizuijdervliet.nl/waarom-millennialsyoung-professionals-burn-out-raken-en-hoe-als-organisatie-kunt-voorkomen-deel-1/).

 

Waarom young professionals/millennials omvallen en hoe dit te voorkomen binnen een organisatie.

• Wat het verschil is tussen stress en chronische stress en waarom dit verschil essentieel is om burn-out te voorkomen onder jouw young professionals;
• Hoe je chronische stress kunt herkennen bij een yooung professional;
• Waarom dit onderscheid essentieel is om burn-out te voorkomen.

‘Wat maakt dat juist deze doelgroep ‘omvalt’ of ‘niets kan hebben’?’, wordt mij vaak gevraagd. Vandaag het antwoord op die vraag;

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van de grote toename van burn-out onder young professionals/Millennials?

 

1. Wat maakt überhaupt dat de een een burn-out krijgt en de ander (met dezelfde werkdruk) niet?

Een populaire misvatting is dat alleen psychisch ‘zwakke’ mensen een burn-out krijgen. Mensen die niets aankunnen en zich aanstellen. Dit is echter ook niet het geval. Het ontwikkelen van een burn-out hangt samen met een heleboel factoren en is daardoor moeilijk objectief te voorspellen.

Individuele factoren die invloed hebben op te wel/niet ontstaan van een burn-out:

• Herstelgedrag (Hoeveel tijd neem je om niets te doen en je lichaam te laten herstellen van stress?)
• Leefstijl (Zoals bijvoorbeeld altijd ‘aan’ staan, 24/7 beschikbaar en online zijn)
• Leefomstandigheden (ben je bijvoorbeeld mantelzorger naast je werk of niet)
• Aanleg/erfelijkheid
• Opgedane ervaringen/trauma’s
• Ziekte (met een aandoening als MS, ben je eerder vatbaar voor chronische stress)
• Sexe (vrouwen zijn vatbaarder voor chronische stress dan mannen)
• Falend herstelvermogen (bijvoorbeeld door een aandoening als diabetes)
• Persoonlijkheid en/of overtuigingen (‘Ik moet mezelf constant bewijzen’, ‘Stilstaan is achteruitgaan’, ‘Ik mag geen fouten maken’, etc etc)
• Levensfase (met een gezin met jonge kinderen heb je minder hersteltijd en ben je vatbaarder voor chronische stress)
• Cultuur en omgeving (in een macho cultuur kan het moeilijker zijn om je grenzen aan te geven en hulp te vragen)
• Levensgebeurtenissen waaronder; dood van een kind/partner, scheiding, gevangenschap, persoonlijk letsel of ziekte, huwelijk, ontslag, gezondheid van partner/kind, zakelijk geschil, dood van een vriend, etc etc. (De Holmes en Rahe’s schaal van 43 stressoren).

2. Oorzaken waarom juist young professionals een burn-out krijgen

Alle mensen ervaren soms stress en onzekerheid, hoe komt het dan toch dat er onder young professionals significant meer burn-outklachten worden ervaren? Kunnen ze niets meer hebben, zijn ze lui of verwend pof spelen andere factoren een rol?
In dit, en mijn volgende blog, behandel ik de hoofdoorzaken van het toenemende aantal burn-out klachten onder young professionals te weten:

1. Kiezen is voor losers
2. Verwaarlozing van hun grote teen
3. Druk, druk. Druk.
4. De Bol.com maatschappij: need for speed
5. FOMO, YOLO, INSTA en andere ongemakken
6. Opa vertelt en ander onbegrip
7. In het verleden behaalde resultaten…
8. Ratio rules!
9. Komt allen tezamen

Kiezen is voor losers

Mijn ervaring is dat de huidige generatie young professionals het moeilijk vindt om keuzes maken en het liefste alles doet. Het idee dat je alles kan doen, is mede veroorzaakt door de huidige opvoeding waarbij ouders roepen: ‘je kunt alles worden/zijn, als je je best maar doet!’. Een mooie boodschap, maar ook een die niet altijd reëel is. Als voorbeeld hoorde ik laatst iemand praten over de ‘slash-generatie’. Daarmee wordt bedoelt dat de jongeren van nu, meerdere carrières naast elkaar opbouwen als: ‘Ik ben advocaat/yoga-docente’ of ‘Ik ben consultant/fotograaf en ik heb een online webshop’. Het idee ‘We hoeven geen keuzes te maken, we doen gewoon alles tegelijk!’, leidt in veel gevallen tot chronische stress. Het is dus niet zo dat young professionals privé belangrijker vinden dan werk, ze vinden juist alles belangrijk.

Verwaarlozing van hun grote teen

Tegenwoordig staan we allemaal 24 uur per dag, 7 dagen per week ‘aan’. We zijn continue bereikbaar en continue online. Vroeger wachtte je op de bus of zat je in de trein en keek je wat om je heen, nu checken we onze social media, kijken netflix en checken onze mail box. Zonder onze telefoon voelen we ons angstig en depressief blijkt uit onderzoek. We zijn het niets doen verleerd.
Hoe vaak doe jij niets? En dan bedoel ik echt niets behalve staren naar je grote teen?
Als ik deze vraag stel in een groep young professionals worden ze een beetje onrustig: ‘niets doen, gewoon echt helemaal niets?!’ wordt er dan gevraagd met een nerveus lachje. Het antwoord is bijna altijd; ‘Nooit.’. Natuurlijk is het belangrijk om als jonge hond; hard te werken, veel vlieguren te maken en veel te leren maar altijd maar ‘aan’ staan en op blauwe schermen turen maakt dat Millennials niet herstellen van alle prikkels die gedurende de dag op ze afkomen. Ze raken consequent overprikkeld. Ze gaan maar door en door. Totdat het niet meer gaat.

Druk, druk , druk

De huidige young professional ervaart meer druk dan ooit om te presteren. Tegenwoordig moet je: meerdere studies afronden, een jaar in een bestuur hebben gezeten, meerdere stages in het buitenland lopen en cum laude afstuderen. De druk op een ‘zwaar’ C.V. is een stuk groter geworden de laatste jaren. Switchen van studie of vak, is kostbaar tijdsverlies.
Recent bleek uit onderzoekscijfers vanuit de Hogeschool Windesheim dat een kwart van de studenten gebukt gaan onder de druk om te moeten presteren en mede daardoor burn-outklachten ervaren. Ook onder scholieren wordt al gesproken van toenemende chronische stress. Denk aan bindende schooladviezen, CITO-toetsen vanaf groep 2 en andere druk die kinderen al jong wordt opgelegd door ouders en omgeving. Het lijkt of we steeds jonger moeten presteren en dus last hebben van chronische stress en dat dit in onze eerste werkende jaren zijn hoogtepunt beleeft.

De Bol.com maatschappij: need for speed

De young professional is gewend aan snelheid. “Vandaag voor 14.00 uur bestelt, is vanavond nog in huis”. Waar je vroeger een week moest wachten op de volgende aflevering van je favoriete serie, kijk je nu wanneer je wilt en waar je maar wilt. De huidige young professionals zijn gewend aan snelheid en verwachten niet anders. Ik zie dit ook terug binnen organisaties als het gaat om carrière maken. Veel van de young professionals willen het liefst na één jaar werken een promotie. Ik hoor young professionals met twee jaar werk ervaring praten over leidinggevende functies. Ambitie is gezond maar vergt helaas ook geduld. Te snel, te grote stappen zetten, veroorzaakt eerder chronische stress dan vlieguren, je vak echt doorgronden én dan doorgroeien.

 

Volgende week volgt een volgend blog in deze serie waari ik de overige factoren toelicht.

 

Naast deze blogs, verzorgen mijn collega Marina Reemer en ik, op 21 november tussen 16.00 uur en 18.30 uur de workshop:

‘Waarom jouw yp’s omvallen en 3 manieren om dit sneller te voorkomen.’

Gedurende deze workshop gaan we dieper in op:

• Het antwoord op de vraag hoe young professionals het beste zijn aan te sturen
• De weinigbekende redenen waarom young professionals omvallen
• De 3 manieren om chronische stress bij young professionals te voorkomen
• De BAAS formule die van een starter een energieke autonome young professional maken

 

Deze workshop is interessant als jij;

• Talent- en developmentmanager bent en snel je verzuimcijfers wil verlagen;
• HR manager bent en langer je yp’s wilt vasthouden;
• Leidinggevende bent en graag de Return Of Investment van jouw afdeling verhoogt;
• Directeur bent en je wilt groeien met je bedrijf.

De workshop vindt plaats in Nieuwegein. De kosten zijn €47,-. De precieze locatie volgt op korte termijn.

 

Meld je aan op:

https://www.eventbrite.com/e/tickets-workshop-hoe-voorkom-je-dat-jouw-young-professionalsmillennials-omvallen-78004356129?aff=efbneb

 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Marina Reemer: 0622924777, marina.reemer@gmail.com
Rani Zuijdervliet: 0626558428, info@ranizuijdervliet.nl

Groet
Rani Zuijdervliet

Laat een reactie achter